Otepää uus vallavanem tuleb Valgast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää uus vallavanem on Valga endine aselinnapea ja volikogu liige Kalev Laul, kes on kandideerinud Reformierakonna nimekirjas. Senisel vallajuhil Kuldar Veerel valimisliidust Otepää Kodanik lasti oma toolil püsida vaid kaheksa kuud.

Tänasel volikogu istungil oli esimeses hääletusvoorus Kalev Lauli vallavanemaks valimise poolt 15 volikogu liikmest viis, Lauli vastaskandidaati Marko Koosat (on kandideerinud valimisliidu Meie Kodu nimekirjas - M.V.) nägi vallajuhina kolm volinikku. Nendega parimate kandidaatide sekka valitud Reet Treid (IRL) ei toetanud ükski volinik.

Kuna ei Laul ega Koosa volikogu koosseisu häälteenamust kohe ei saanud, tehti uus hääletus. Laulile andsid volinikud siis juba kaheksa häält, mis tagas talle ka vallavanema ameti.

Halduskohus aga otsustab mõne aja pärast, kas Otepää vallavanema toolil peaks tegelikult istuma valimisliidu Otepää Kodanik liige Kuldar Veere või Kalev Laul.

Valga maavanem Margus Lepik pöördus halduskohtusse, paludes tühistada volikogu 10. juuli otsused seoses Veere umbusaldamisega. Kuigi kohus ei rahuldanud sel nädalal taotlust esialgseks õiguskaitse kohaldamiseks, kestab maavanema protesti sisuline menetlus.

Kuna täna hääletati maha vallavalitsuse struktuuri ja liikmete kinnitamine, siis valla töö seisab.

Abivallavanem Margit Prede (VL Otepää Kodanik) tõdes, et kuna vallavalitsuse tegemistele on juba mitu nädalat pidurit tõmmatud, kannatavad Otepää valla inimesed.

„Ehitusload, sünnitoetused, erakorralised sotsiaaltoetused ... Kirjutame inimestele, vabandame, et meil ei ole vallavalitsust ja selle tõttu ei saa ühtegi nõusolekut anda,“ kirjeldas Prede ootamatut ummikseisu.

„See on "suurepärane", et nad panid täna paika uue vallavanema, aga olukord on täpselt samasugune,“ märkis Prede veel. „See on küüniline suhtumine.“

Volikogu esimees Jaanus Raidal (VL Otepää) kinnitas, et kahe nädala jooksul vallavalitsuse töö taastub, soovitades vallaelanikel kannatlikkust varuda.

„Vallavanemate vahetused, mida on viimaste aastate jooksul olnud mitmeid, on jätnud võib-olla väikese negatiivse varjundi Otepääle, aga usun, et iga inimene, kes on siin vallavanemana tööl olnud, on oma panuse andnud. Seda teen ka mina,“ ütles Laul pärast vallavanemaks kuulutamist.

Selle üle, mis saab juhul, kui kohus pooldab maavanemat, ei soovinud Laul spekuleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles