Konverents vaatleb õpetajat tuleviku kujundajana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune hariduskonverents «Tarkus algab uudishimust»
Mullune hariduskonverents «Tarkus algab uudishimust» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kena traditsioonina anti neljapäeval Valga kultuuri- ja huvialakeskuses kell 10 alanud hariduskonverentsiga avalöök uuele õppeaastale. Valga linnavalituse ellu kutsutud konverentsi teema oli sel aastal «Õpetaja – tuleviku kujundaja» ning see oli pühendatud Janis Cimze 200. sünniaastapäevale.

Tervitused koolirahvale ütles maavanem Margus Lepik, avakõne pidas Valga linnapea Kalev Härk.

Konverentsil keskenduti praktilistele ja haridusfilosoofilistele teemadele. Iga uue kooliaasta alguses on õpetajatel hea otseallikast teada saada, mida ministeeriumis kavandatakse ja missugused on uue kooliaasta tähtsaimad suundumused, kuidas hakkavad igapäevast koolielu mõjutama muutunud haridusseadusandlikud aktid.

Just neist teemadest rääkis konverentsil haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar.

Uuel õppeaastal alustab Valgas tööd Rajaleidja maakondlik keskus. Arutellu, millised väljakutsed sellel ees seisavad ja kuidas neid parimal viisil ellu viia, kaasati haridusministeeriumi esindaja Merike Mändla, Valga Rajaleidja juht Jaanika Käst ja Helme vallavanem Tarmo Tamm.

Pedagoogikadoktor, Tuglase Seltsi tegevjuhataja ning endine koolijuht Jaana Vasama esines konverentsil ettekandega teemal «Koolid kaalukausil – Soome ja Eesti koolikultuuri võrdlus». Konverentsil osalejatel oli võimalik teada saada, kuidas naabrid Soome koolis on õppetöös saavutanud parimaid tulemusi maailmas.

Õiguskantsleri nõunik, õiguskantsleri kantselei laste õiguste osakonnajuhataja Andres Aru andis ülevaate üleriigilisest uuringust, kas ja kuidas kool ja kodu soodustavad õpilasel iseotsustamist ning vastutuse võtmist.

Kuidas olla tänapäevane ja kasutada parimaid nüüdisaegseid IT-vahendeid, kust ja kuidas neid hankida ja kasutada ning mis seeläbi paremaks saab, rääkis Hariduse Infotehnoloogia SA juhatuse liige Ene Koitla.

Majandusteadlane Andres Arrak, kelle Postimees 2011. aastal aasta arvamusliidriks nimetas, arutles konverentsil teemal «Kas eesti haridus aitab ellu jääda». Teine arvamusliider Janek Mäggi arutles teemal, mil moel tuua koolirõõm klassiruumi. Tema ettekande pealkirjaks oli « Mida tarkusega peale hakata».

Konverentsi suunas moderaator Märt Treier. Konverentsi korraldas ja selle läbiviimist rahastas Valga linnavalitusus, toetas Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles