Kooli läheb kuraditosin õpilast mullusest vähem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal jagati Hargla koolis aabits kätte kolmele õpilasele, tänavu saab selle ainult üks koolimineja. Kokku alustab maakonnas 1. septembril kooliteed 300 poissi-tüdrukut.
Möödunud aastal jagati Hargla koolis aabits kätte kolmele õpilasele, tänavu saab selle ainult üks koolimineja. Kokku alustab maakonnas 1. septembril kooliteed 300 poissi-tüdrukut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal alustab 1. septembril kooliteed 300 mudilast, gümnaasiumiastmesse astub aga 182 õpilast.

Kõige suurem on tung Valga põhikooli, kus avatakse neli esimest klassi kokku 89 õpilasega. Hargla kooli ainus 1. klassi mineja hakkab samas liitklassis koolipinki nühkima.

Õpilaste üldarvud on varasemaga võrreldes õige pisut langenud. Valga maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister polnud eile lõunaks andmeid kõigi maakonna koolide kohta veel kätte saanud, aga pakub, et koguarv jääb vahemikku 3200–3300. Esimesse klassi minejate arv on möödunud aastaga võrreldes vähenenud teisipäevase seisuga 13 õpilase võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles