Raha kokkuhoid on teisejärguline

Jevgeni Ossinovski
, haridus- ja teadusminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix

Eesti koolivõrk on suurel määral välja ehitatud aastatel, kui Eestis sündis 22 000 last aastas, ent praeguseks on see arv kahanenud ligi 14 000 lapsele aastas. Vähenev õpilaste arv seab küsimuse alla hariduse kvaliteedi ning sunnib gümnaasiumiharidust maakonnakeskustesse koondama. Igasse valda peab aga jääma korralik põhikool.

Poliitikauuringute keskuse Praxis tehtud koolivõrgu analüüsi kohaselt peaks 2020. aastaks optimaalse koolivõrgu saavutamiseks sulgema tublisti üle poole praegu olemasolevatest gümnaasiumidest.

Eks valdades ja linnades üle Eesti oleme demograafilise vetsupoti (Rein Taagepera sõnad) tulemusi tegelikult üsna vahetult näinud. Mina alustasin oma kooliteed Aseri keskkoolis, kus 1990. aastate algul õppis ligi 500 last. Praegu on hiigelhoonesse jäänud pisut üle 100 õpilase. Pooltühja hoonet tuleb aga kütta ning ka 100 õpilasele tuleb hea haridus anda. See ei ole lihtne ega odav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles