Arutelu all on Valgat läbiva turismimarsruudi tulevik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sille Roomets
Sille Roomets Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolme päeva jooksul, 26.–28. augustini arutatakse Cesises Eesti, Läti ja Venemaa koostööseminaril kolme riiki katva Via Hanseatica (VH) turismimarsruudi partnerlusvõimaluste, võrdväärse koostöö ja tulevikumudelite üle.

Eile alanud ühisarutelul osaleb ligi 60 turismiettevõtjat ja -organisatsiooni Eestist, Lätist ja Venemaalt. Muu hulgas tuleb arutluse alla ka liikmelisus Via Hanseatica võrgustikus, ristturundus ja koostöö ning uuendused turismis.

«Koostööseminari eesmärk on kokku tuua Via Hanseatica turismimarsruudi turismiettevõtjad ja arendusorganisatsioonid ning valitsusasutused, et ühiselt nõu pidada regiooni tuleviku üle ning tugevdada olemasolevaid koostöösuhteid,» rääkis Via Hanseatica võrgustiku ja tootearenduse koordinaator Sille Roomets.

Tema sõnul korraldatakse taolisi ühisarutelusid kolme riigi turismispetsialistide vahel vähemalt kord kvartalis ning turismiettevõtjate vahel kord aastas.

«Sõnapaar Via Hanseatica on saamas üha tuntumaks. Rohkem inimesi on huvitatud oma puhkuse ajal mitme riigi külastamisest,» sõnas Via Hanseatica üldkoordinaator Sille Talvet. «Meie ülesanne on pidevalt pakkuda ühiselt kvaliteetset toodet ja positiivset elamust. Seda saame kõige paremini teha pidevas koostöös, nii mitme riigi kui ka ettevõtjate ja arendajate vahel.»

Via Hanseatica turismimarsruut ja arenguvöönd ühendab Peterburi ja Hamburgi, läbides vanu hansalinnu. Eestis algab Via Hanseatica Narvast ning lõpeb Valgas. Käesoleva arendusetapi jooksul arendatakse välja marsruudi lõik Peterburist Riiani. Arendajad loodavad Via Hanseaticast kujundada atraktiivse ja hea kvaliteediga tulutoova turismitee.

Aastatel 2012–2014 viiakse arendustegevused läbi Euroopa Liidu Eesti-Läti-Vene piiriülese programmi käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles