Koolid saavad uued direktorid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Krotova
Marina Krotova Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikool ja Valga vene gümnaasium alustavad õppeaastat uute juhtidega. Konkursikomisjonid valisid põhikooli direktoriks Hannely Luik-Stogovi ja vene gümnaasiumi direktoriks Marina Krotova ning tegid linnapeale ettepaneku sõlmida nendega töölepingud, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Valga põhikooli direktor alustab tööd 26. augustist ja Valga vene gümnaasiumi direktor 1. septembrist.

Põhikooli direktori ametikohale kandideeris kaks soovijat, vene gümnaasiumi direktori ametikohale laekus kaheksa avaldust.

Mõlema kandidaadi üks tugev joon on konkursikomisjonide hinnangul, et neil on kindel visioon kooli arengust. Samuti pikaajaline töökogemus koolis õppealajuhatajatena, millega on olemas organisatsiooni arengu juhtimise kogemus. Nad on ka praktikas kursis kooli õppekeskkonna kujundamisega. Samas on nad tuttavad personaliga ja hästi kursis ressursside juhtimisega.

Hannely Luik-Stogov on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna ja on läbinud koolijuhtide arendusprogrammi koolituse. Ta on töötanud varasemalt õppejuhina ja direktori asetäitjana Valga põhikoolis ning eesti keele ja ajaloo õpetajana vene gümnaasiumis. 1973. aastal sündinud Luik-Stogov on abielus ja kahe lapse ema.

Marina Krotova on lõpetanud Pihkva pedagoogilise instituudi bioloogia ja keemia õpetajana. Ta on läbinud kooli juhtimise koolitusi Tartu Ülikoolis ja erinevaid personali teemalisi ja erivajadusega laste toetamisalaseid koolitusi. Abielus, 1962. aastal sündinud, Krotova on täiskasvanud tütre ja poja ema ning ta valdab kõrgtasemel eesti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles