Lätlaste pumpla reostab Pedeli paisjärve

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul toimetas Valka reoveeülepumplas pütiga auto, mis lasteaiatöötajate meelest haisu allikas on. Veekvaliteeti mõjutab aga pildil all vasakul paiknev ülevoolutoru, millest proovide järgi immitseb välja sulaselget solki.
Eile hommikul toimetas Valka reoveeülepumplas pütiga auto, mis lasteaiatöötajate meelest haisu allikas on. Veekvaliteeti mõjutab aga pildil all vasakul paiknev ülevoolutoru, millest proovide järgi immitseb välja sulaselget solki. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas Sepa tänava lõpus paikneva Eesti-Läti piiripunkti kõrval asub lätlaste reoveeülepumpla, mille torudest juba aastaid Konnaojja reovett immitseb.

Paar aastat tagasi tehtud ümberehitustööd probleemi ei lahendanud – projekteerimisviga põhjustab piiripunkti ümbruses endiselt halba lõhna ja mõjutab Pedeli supluskoha veekvaliteeti.

Valga piirkonna keskkonnakeskuse juhataja Riho Karu on naaberriigist pärineva keskkonnareostusega juba aastaid maadelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles