Juhtkiri: see kallis eestimaine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulid.
Kartulid. Foto: Arvo Meeks

Viimastel nädalatel on palju räägitud, et seoses Euroopa Liidu ja Venemaa vastastikuste sanktsioonidega ähvardab hulka Eesti toidutootjaid ja -töötlejaid oht, et suur osa toodangust võib neile kätte jääda. On ju Venemaa olnud traditsiooniliselt üks Eesti olulisimaid kaubanduspartnereid.

Olukorra muudab veelgi keerulisemaks, et Venemaa turust olid olulisel määral sõltuvad teisedki Euroopa Liidu liikmesriigid. Seega käib nüüd riikide vahel armutu võitlus selle nimel, kuhu seni Venemaale eksporditud toodangut müüa. Eriti suur olevat selline mure Leedu puhul. Nii on räägitud ka võimalusest, et teised euroliidu riigid odava toodanguga Eesti turgu üle ujutada püüavad, tehes meie tootjate elu veel raskemaks.

Et veidigi meie põllumajandustootjate elu kergendada, on mitu tipp-poliitikut kutsunud Eesti inimesi üles eelistama kodumaist toodangut. Näiteks ütles põllumajandusminister Ivari Padar, et meie tarbijad peaksid rohkem kodumaist kraami sööma-jooma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles