Tähelepanu all on HIV ja narkomaania

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna, 25. augustil kogunes tervise arengu instituudi ja siseministeeriumi kutsel Otepää valda Käärikule ligi 200 Eestis HIVi ja narkomaania valdkonnas tegutsevat eksperti ja spetsialisti ning nende koostööpartnerit, et kahe päeva jooksul  jagada kogemusi, omandada uusi teadmisi ning  parandada omavahelist koostööd.

«Kuuendat korda peetav suvekool algab ülevaatega arengutest Eesti uimastipoliitikas ning uutest algatustest,» tutvustas instituudi nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna juhataja Aljona Kurbatova. «Suvekooli oluline teema on üheskoos arutada, kuidas muuta kahjude vähendamise ning ravi- ja rehabilitatsiooniteenused paremaks ja kättesaadavamaks ning kuidas mõjutada ühiskonna senini negatiivset suhtumist abivajajatesse.»

Suvekoolis tulevad tutvustamisele uued töömeetodid, samuti räägitakse kvaliteedijuhtimisest ning koolitatakse kahjude vähendamise valdkonna uusi töötajaid.

Suvekoolis osalevad HIVi ja narkomaania ennetamise, kahjude vähendamise, ravi ja rehabilitatsiooniga ning samuti vere ja seksuaalsel teel levivate infektsioonhaiguste ennetamise ja raviga tegelevate asutuste ja organisatsioonide töötajad. Samuti kohalike omavalitsuste töötajad, noorsootöötajad, vanglate töötajad ning kriminaalhooldusametnikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles