Uus töövahend kiirendab hädaabi kohalejõudmist

, Häirekeskuse peadirektori asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Rinne
Eva Rinne Foto: Erakogu

Kuhu see kiirabi küll jääb? Miks tuletõrje veel ei tule? Need on küsimused, mis korduvad hättasattunuil abistajaid oodates. Ehkki ootaja aeg on tuleja omast alati pikem, muudab hädaabi asutuste uus töövahend kiiremaks ja täpsemaks nii abivajaja asukoha väljaselgitamise kui abi teelesaatmise ja kohalejõudmise.

Krimifilmidest pärit efektset silmapilkset ilmumist uus töövahend siiski ei võimalda, kuid ka paar võidetud minutit võivad olla just need, mis aitavad sündmuse kulgu positiivsemas suunas muuta – olgu see siis uppuja elustamisel, tulekahju kustutamisel või avarii tagajärgedega tegelemisel.

Oluline on, et Eesti-Šveitsi koostööprogrammi toel loodud töövahend – geoinfosüsteem – aitab kiirendada professionaalse abi ja toetuse saamist olenemata asukohast või elukohast Eestis. On ju teada, et just hajaasutusega piirkondades ja ka uuselamurajoonides on abi osutamine puudulike teetähistuste tõttu olnud seni raskendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles