Valga maavanem pöördus kohtusse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oma tänases, 22. augusti avalduses palub Valga maavanem Margus Lepik halduskohtul tühistada Otepää vallavolikogu 10. juuli 2014 otsused, mis puudutavad volikogu esimehe Jaanus Raidali puhkuse tühistamise korduvkinnitust ja vallavanema umbusaldamist, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Samuti taotleb maavanem kohtult, et see esialgse õiguskaitse korras keelaks Otepää vallavolikogul võtta päevakorda teemasid ja vastu otsuseid uue vallavanema valimise osas. Avalduses on öeldud, et esialgse õiguskaitse rakendamine aitab vältida ka paralleelsete võimustruktuuride teket Otepää valla juhtimisel ja sellega kaasnevate hilisemate tagajärgede likvideerimist.

17. juulil saatis maavanem Otepää vallavolikogule ettepaneku tunnistada 30 päeva jooksul kehtetuks Otepää vallavolikogu eelpoolmainitud otsused ja viia need seadusega kooskõlla. Volikogu arutas maavanema ettepanekut 11. augustil, kuid eelnimetatud haldusakte kehtetuks ei tunnistanud, vaid tehti pöördumine Valga maavanemale.

Vastuseks vallavolikogu pöördumisele teatas maavanem Margus Lepik, et jääb järelevalve käigus Otepää vallavolikogule tehtud ettepaneku juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles