President Barack Obama visiit taastab Valgas piirikontrolli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati leidis isikut tõendavate dokumentide lauskontroll Valgas Sepa tänava piiripunktis aset 2010. aasta aprillis, kui seoses NATO välisministrite kohtumisega kontrolliti kuue päeva jooksul riiki sisenejate dokumente.
Viimati leidis isikut tõendavate dokumentide lauskontroll Valgas Sepa tänava piiripunktis aset 2010. aasta aprillis, kui seoses NATO välisministrite kohtumisega kontrolliti kuue päeva jooksul riiki sisenejate dokumente. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseministeeriumi ettepanekul otsustas valitsus taastada USA presidendi visiidi eel ajutiselt kontrolli sisepiiril. Lätist on võimalik Valga linna siseneda sel perioodil kolme piiripunkti kaudu, lisaks raudteed pidi.

Kuigi Obama saabub visiidile 3. septembril, algab kontroll piiril juba 31. augustil kella 14st ja kestab 3. septembri südaööni. Siseminister Hanno Pevkur kinnitas samas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et piirikontroll võib lõppeda juba varem.

«Valitsuse määruses on kirjas, et kui Ameerika Ühendriikide president lahkub Eestist varem kui 3. septembril kell 23.59, siis sellest hetkest, kui ta on lahkunud Eestist, lõpeb ka piirikontroll,» sõnas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles