Näitlejast kohvikupidaja Veikko Täär tegeleb eestlaste harimisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Täär 2014. aastal oma kohvik-restoranis l.u.m.i Otepää kihelkonna rahvariideseeliku mustrit imiteeriva saunakorstna taustal.
Veikko Täär 2014. aastal oma kohvik-restoranis l.u.m.i Otepää kihelkonna rahvariideseeliku mustrit imiteeriva saunakorstna taustal. Foto: Arhiiv / Lõuna-Eesti Postimees

Kohviku l.u.m.i peremees Veikko Täär võtab meid vastu tema hinnangul Otepää kõige kultuursemas kohas. Tegemist polevat mitte üksnes kohviku, vaid ka kultuurimaja funktsioone täitva asutusega, mis jätkab harimise liini.

Harimise liini all peab Täär silmas asjaolu, et kohvikuruumides tegutses pikka aega saun. «Saunal on eestlaste jaoks võimsam tähendus kui pelgalt ihupuhastamise funktsioon. Saunas on sünnitud, siit on mindud – see on väga maagiline koht,» usub Täär, kes muutis kunagise saunahoone esmalt pesumajaks. Nii ongi ihuharimise kohast saanud järk-järgult vaimuharimise kants.

Täär on veendunud, et l.u.m.i puhul on tegu kultuuride kohtumispaigaga, millest annavad tunnistust kohviku seintele üles pandud kunstiteosed ja kohviku mitmekesine kultuuriprogramm, mis olevat ainulaadne nähtus terve Eesti mõistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles