Rullid süttisid põlema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Neljapäeval, 21. augustil kella 5.16 ajal sai päästeamet teate, et Valgamaal Helme vallas Koorkülas süttis paar põhurulli.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik täpsustas, et päästjate saabudes põlesid ristikheinapõllule ladustatud põhk ja hein maksimaalselt viie-kuue rulli ulatuses.

"Osa rullidest oli laiali lagunenud ja osa püsis koos. Põhu ja heinaga koos põles seal veel ka rämpsu ning puitmaterjali," kirjeldas Kiik päästjatele avanenud vaatepilti.

Ta tunnistas, et eemalt paistsid leegid põlengukohal olevat üsna kõrged, sest tulekahju oli enne avastamist tükk aega iseseisvalt arenenud. "Siiski tuli kaugemale ei levinud ja Tõrva päästjad said omaniku laaduri abiga põlengust jagu." 

Omaniku kopplaaduri abil veeti põhk laiali ning kustutati. "Mõnevõrra aeganõudev oligi koos püsivate pallide laiali lõhkumine ja selle rämpsu orienteeruvalt 100 ruutmeetrisele alale laiali vedamine, et kogu põlev materjal veega korralikult läbi saaks segatud ning kõik kolded üles leitud," rääkis Kiik.

Põleng kustutati kella 7.54ks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles