Otepääl tähistati suurejooneliselt taasiseseisvumispäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaal tähistati taasiseseisvumispäeva kõige suurejoonelisemalt Otepääl. Seal sai teoks perepäev, kus muu hulgas sai näha ka näidislahingut.

Perepäev viidi läbi Otepää kiriku juures ning Linnamäe orus. Väljas oli Kaitseliidu relvanäitus, päästeameti ja politsei ning Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevuste tutvustamine. Otepää naiskodukaitsjad pakkusid kõigile sõdurisuppi.

Kaasa lõi ka Eesti Õdede Liit. Tartu Ülikooli kliinikumi taaselustamise töörühma juht, õde Marina Beljaev õpetas inimestele tegutsemist äkksurma puhul. Kliinikumi erakorralise meditsiini õde ja Eesti Punase Risti esmaabiõpetaja Kaire Tsäro andis nõu, kuidas toimetada kodus juhtuvate traumade korral.

Kaitseliidu Valgamaa malev tutvustas näidislahingu läbi kaitselahingut.

Perepäeva lõpetas Otepää kirikus kell 16 alanud Gourmet Duo kontsert. Gourmet Duos musitseerivad koos Yvetta Uustalu ja Tõnis Tüür, kes on esinenud edukalt nii Moskva rahvusvahelisel vokaaldžässifestivalil kui ka Jazzkaarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles