Vähenenud on nii sealiha sisse- kui väljavedu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaameti andmetel imporditi tänavu esimesel poolaastal Eestisse 10 400 tonni sealiha, kirjutab vanemstatistik Mirgit Silla ameti statistikablogis. Võrreldes eelmise aasta esimese poolaastaga vähenes sealiha import 2500 tonni võrra. Vähenes ka sealiha eksport.

Import vähenes peamiselt Poolast ja Belgiast. Imporditud sealihast üle poole oli Saksamaa ja Taani päritolu. Poola päritolu sealiha import moodustas 13 protsenti kogu sealiha impordist Eestisse ning Läti ja Leedu päritolu sealiha kumbki vaid 2 protsenti. On põhjust arvata, et Aafrika seakatku leviku tõttu võib järgmistel kuudel sealiha import Eestisse jätkuvalt väheneda.

Eestist eksporditi esimesel poolaastal 4000 tonni sealiha, millest üle 70 protsendi oli Eesti päritolu. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes eksport ligikaudu 3000 tonni võrra. Eesti päritolu sealiha eksport vähenes 870 tonni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles