Ranitsatoetused ulatuvad maakonnas 20 eurost 160ni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene koolikell tähistab vanemate jaoks enamasti finantsiliselt raske perioodi algust, mille leevendamiseks makstakse Eesti omavalitsustes ranitsatoetusi. Valgamaal jäävad need peamiselt vahemikku 60–100 eurot.
Esimene koolikell tähistab vanemate jaoks enamasti finantsiliselt raske perioodi algust, mille leevendamiseks makstakse Eesti omavalitsustes ranitsatoetusi. Valgamaal jäävad need peamiselt vahemikku 60–100 eurot. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ranitsatoetust kooliteed alustajale maksavad kõik maakonna vallad ja linnad. Küll aga on erinevusi toetuse suuruses ning mõni omavalitsus ei toeta neid, kes asuvad tarkust taga nõudma naabervallas või kaugemal.

Kõige kopsakam on toetus Karula vallas, kus Lüllemäe põhikooli astujate pered saavad 160eurose rahasüsti. Paraku jätab see tühjade kätega need lapsed, kes asuvad õppima kaugemale. «See on volikogu määrusega nii paika pandud,» selgitas vallavanem Rain Ruusa. Lasteaia lõpetanud kuuest lapsest jääb üks linnakooli kasuks otsustanu seega ranitsatoetusest ilma.

Sarnane süsteem kehtib ka näiteks Otepää vallas, kus 100eurose toetuse saamiseks peab laps olema sisse kirjutatud Otepää vallas ning astuma 1. klassi mõnes Otepää valla üldhariduskoolis. Ka Puka vallas on eelisseisus lapsed, kes alustavad kooliteed kodukohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles