Maakooli võlud ja mõju kogu järgnevale elule

Rein Randver
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Minu poisikesepõlv möödus Karula vallas. Alguses käisin Pikkjärve koolis, seejärel Lüllemäe 8klassilises koolis. Edasised õpingud viisid mind küll Tartusse, aga maakoolis käidud aastad jätsid jälje kogu järgnevaks eluteeks, sest sealt sain põhja alla, et hakkama saada nii kesk- kui ka kõrgkoolis ja hilisemas tööelus. Poisikesepõlvest jäid suurepärased mälestused.

Omaette elamus oli juba kooli minek ja koolist kojutulek. Kui buss oli rikki läinud või lumehange kinni jäänud, tuli ette hilinemist tundidesse. Harvad ei olnud ka need juhud, kui läksime kooli jalgsi või jalgrattaga. Bussi oodates olid päevapikenduseks tunnid niinimetatud pikapäevarühmas.

Kooli tegeliku näo määrasid muidugi õpetajad. Eriti on meelde jäänud Alfred Saan, Aksel Kripsaar ja Vilma Ventšikova. Õpetajad ei olnud ainult tunniandjad, vaid aitasid sisustada ka vaba aega, olgu siis laulukooris või sporti tehes, võrratud olid suusatunnid, uisutamine ja jäähoki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles