Mäng kutsub inimesi jõgedele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Covid-19 mõju tõttu jääb Eesti reisisektori turu maht tänavu võrreldes 2019. aastaga ligi kümme korda väiksemaks. Foto on illustratiivne.
Covid-19 mõju tõttu jääb Eesti reisisektori turu maht tänavu võrreldes 2019. aastaga ligi kümme korda väiksemaks. Foto on illustratiivne. Foto: Kalmer Lehepuu / www.loodusturism.ee

Kanuu ​kampaania Seikle Veel kutsub sõitma aktiivseid inimesi kanuudega mööda Eesti ja Läti jõgesid. Valgamaal saab kampaanias osaleda, sõites kanuuga  Koival, Mustjõel, Väikesel Emajõel ja Õhne jõel.

Kampaania ajaks on paljud jõgedel renditavad kanuud varustatud spetsiaalse kleebisega, millel unikaalne kood. Kui kanuutaja registreerib oma sõidu koos selle koodiga mängu kodulehel või saadab koodi SMS-numbrile 15977, võib ta võita auhindu.

«Kanuumäng kutsub inimesi kanuutama kohtades, kus varem pole käidud,» rääkis hobikanuutaja Leo Ariva. «Näiteks on üks sihtmärkidest Läti Vidzeme piirkond, kus lähimad jõed on Ruja, Gauja (Koiva), Vaidava ja Pededze. Ka Eestis on matkajatele avatud uusi trasse.»

Valgamaal Õhne jõel matku korraldava ettevõtte Loodusturism juhi Imre Arro sõnul on Õhne peal juba sisse sõidetud uus ja huvitav jõelõik, mis kulgeb 3,8 kilomeetrit Läti ja 3,5 kilomeetrit Eesti pinnal. «See on vägevalt käänuline lõik, kus saab teha nii linnu- kui loomavaatlusi. Praegusel ajal on ka kanuutamiseks piisavalt vett,» kinnitas Arro.

Õhne matkadeks kogunetakse Taageperra, kus saab veesõitu teha ka paisjärvel. Arro korraldab ka Õhne peal õhtusi kopravaatlusmatku.

«Kopravaatlusmatkal kuuleb rohkesti kopra hoiatavaid sabalakse, mis on signaaliks teistele läheneva ohu eest. Kui te olete piisavalt vaikselt ja kannatlikud ning jõe käänakutes hiiliva hoiakuga, on teil võimalus kohata vees ujuvat või kaldal tegutsevat kobrast. Õhtupimeduse lähenedes muutuvad koprad aktiivsemaks ja julgemaks. Valgel ajal näeb kobrast paremini, aga päris lähedale tulevad koprad tavaliselt hämaras või pimedas,» rääkis Arro.

Üks eriline Lõuna-Eesti matk toimub riigipühal 20. augustil, mil Ahjal saab teoks matk koos suvelõpukontserti andva popupaarse ansambliga Curly Strings. Matk algab kell 12 ning õhtul liigutakse koos bändiga Varbusele, kus toimubki suvelõpukontsert.

Kokku osaleb Seikle Veel kampaanias ligi 40 jõge Eestis ja Lätis, millel korraldab matku poolsada matkakorraldajat.

Mängu peaauhinnad on seikluslikud nädalalõpud neljale parimates Läti puhkeparkides ning need loositakse välja nende vahel, kes 15. novembrini teevad vähemalt ühe kanuumatka Eestis ja ühe Lätis. Lisainfot saab mängu kodulehelt.

Kampaania leiab aset Eesti-Läti piiriülese koostöö programmi projekti «Riverways» käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles