Tantsurühma mitu põlvkonda käis ülemerereisil

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angla on tuntud oma tuulikute poolest.
Angla on tuntud oma tuulikute poolest. Foto: MTÜ Pilleriin

Valga rahvatantsurühm Pilleriin ja Tõrva kapell Jauram käisid hiljuti esinemas Saaremaal Angla pärimuspäeval ning Karja kihelkonna laulu- ja tantsupeol.

«Kuna Pilleriinu segarühm on üks vahva sõpruskond, kes naudib kokkusaamisi just perekonniti, tunduski ainuõige mõte reisida koos peredega. Nii esinesid ka meie lapsed ehk Pilleriinu järelkasv Angla pärimuspäeval kahe tantsuga,» sõnas segarühma juhendaja Airi Laine.

«Reede, 2. augusti õhtul, pärast põgusat tutvumist saare vaatamisväärsustega, ootasid meid imearmsas Pärsama rahvamajas kohaliku rahvatantsurühma Leisberg liikmed ja rahvamaja perenaine Aina Tomson,» rääkis Laine. «Lõkkeõhtu möödus meeleolukalt laulu ja tantsu saatel ning kui parasjagu ei tantsitud ega lauldud Jaurami pilli järgi, räägiti niisama juttu.»

Laupäeval astusid valgamaalased üles kaheosalise esinemiskavaga Angla 6. pärimuspäeval koos tantsurühmadega Tartust, Lätist ja Saaremaalt. Vaatamata kuumale ilmale olid esinemised Laine sõnutsi meeleolukad ja publikut kaasahaaravad.

«Esinemisjärjekorra ootamine palavuses väsitas meie kõige väiksemaid tantsijaid omajagu, sellele vaatamata tantsisid nad äraütlemata tublisti ja pärast esinemist oli ainuõige jätk päevale suplus mererannas,» sõnas Laine.

Pühapäev tipnes rongkäigu ja esinemisega Leisis Karja kihelkonna laulu- ja tantsupeol, mis on kaugeleulatuvate traditsioonidega ja kohaliku rahva seas väga oodatud ning armastatud sündmus.

«Veetsime Eesti suurimal saarel ühe fantastilise nädalavahetuse täis tantsu, laulu ja mõnusaid koosviibimisi,» lisas tantsurühma juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles