Tööandjatel jagub suvetöölistele vaid kiidusõnu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas palkab suveks noori ka Otepääl tegutsev Oti pubi.
Teiste seas palkab suveks noori ka Otepääl tegutsev Oti pubi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvehooajaks palkavad paljud ettevõtted kooliõpilasi – kas terveks suveks või puhkusi asendama. Valgamaal suveks tööle palgatud noored üldiselt tööandjale peavalu ei valmista.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid sõnas, et ainult suveks on Valga poes neil siiani tööl olnud kaks 16aastast. Erilaiu sõnul on Valga kaupluse juhataja neid väga kiitnud. «Väga kohusetundlikud noored, kellel ei ole olnud mingeid probleeme ei tööga ega distsipliiniga,» lisas ta.

Samuti kinnitas Erilaid, et töögraafik on noortele soodne. «Töötavad lühendatud tööpäevaga ja laupäevad ning pühapäevad on neil alati vabad, nii et nad saavad ka piisavalt suve nautida,» selgitas ta.

Enamasti satuvadki õpilased suvel tööle asutustesse, mis tegelevad teenindamisega.

Sangaste Rukki Maja vanemteenindaja Sirle Lüüs sõnas, et neil on ametis neli suvetöölist, osa neist juba mitmendat suve järjest. «Noored juba ise tahavad jälle meile tööle tulla,» lisas Lüüs. Ta kinnitas, et nad kõik on väga kohusetundlikud ning kordagi pole olnud probleemi, et keegi tööle ei ilmu.

Oti pubi omaniku Siim Kalda sõnul palkab pubi igal suvel tööle mitu noort. «Seoses suvehooajal oluliselt suurema külastatavusega suureneb suvekuudel ka meie kollektiiv,» lisas Kalda. Peamiselt palgatakse neid ettekandjateks. «See on suurepärane võimalus teha esimest tutvust tööeluga ja õppida klientidega suhtlema.»

Kalda sõnul peab noorele jätma suvel ka piisavalt vaba aega. «Isegi kui alguses on neil soov teha hästi palju tööd, siis möödub see esimeste ilusate ilmade saabumisega. Kui selle eripäraga arvestada, on neist palju abi,» selgitas Kalda. «Meie juures töökogemusi omandavad noored on olnud aktiivsed ja tublid ning väärivad igati kiitust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles