Otepää vallajuhiks tahtis ainsana Alar Nääme

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavanema kabinet
Otepää vallavanema kabinet Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal Tallinna Kesklinna linnaosa vanema kohale asuv keskerakondlane Alar Nääme jõudis enne seda kandideerida Otepää vallavanemaks. Keegi peale tema selle koha vastu huvi ei tundnud.

«Sellest, et ainus kandidaat olin, sain eile (pühapäeval – M. V.) teada,» ütles Nääme, kes kandideeris, sest on olnud Valga aselinnapea, seega juhtimiskogemus on olemas. Pealegi oli tal tööd vaja.

Nüüd kaalub Tallinnasse minek üles võimaliku Otepää vallavanema koha, kuhu kandideeris ta kõhklustega – segane aeg Otepää valitsemises tegi ettevaatlikuks. «Saatsin selle avalduse väga viimasel hetkel,» rõhutas Nääme, märkides, et erilisi visioone ta kandideerides ei loonud – kui, siis vaid spordialal. «Seal (Otepää poliitikaelus – M. V.) on väga keeruline seltskond läbi aegade olnud, tegevuskavu ei olnud ma valmis teinud.»

Ta lisas, et kandideeris Otepää vallajuhiks ka seepärast, et seda soovitati. Seda tegi tema erakonnakaaslane Maie Niit, kes näeb Näämes inimlikkust, rahumeelsust, pealegi «ei lähe ta kiiresti põlema».

«Ta on noore inimese kohta äärmiselt tasakaalukas, ta on paljudest asjadest üle: ei lähe tühiasjadest põlema. Koosolekutel torkas silma, et ta ei võta iga asja tuliselt. Nüüd on tal aga koht olemas. Alaril läks hästi – Tallinnas oskab ta kindlasti tööd hästi teha. Võitis niimoodi rohkem, kui Otepääle tulles,» rääkis Niit.

Mõnda aega tagasi koalitsioonis olnud vallavanema Kuldar Veere ja volikogu esimehe Jaanus Raidali vahelist võitlust jälgides leiab Niit, et Raidal käitub valesti. «Kohe, kui keegi midagi ütleb, püüab ta sellele reageerida. Tihti reageerib ta valesti. Tal ei ole tugevat selgroogu,» ütles Niit, uskudes, et võimule tuleb taas Reformierakond.

«Täna on ta (Raidal – M. V.) ühega sõber, homme teisega. Elus on ideed, põhimõtted, miski peab püha olema. Ta ei näe asju pikemas perspektiivis ette. Ma ei pea viha, kui keegi mind reetnud on, aga tegutsedes arvestan olnut,» lisas Niit.

Raidal ütles eile enne volikogu istungit, et peaks alustama uue konkursiga vallavanema leidmiseks. Samuti pidi volikogus arutusele tulema pöördumise tegemine maavanemale Margus Lepikule, kes leidis, et vallavanema umbusaldamine ei kehti. «Minu meelest ei ole me midagi valesti teinud,» lausus Raidal. «Loodan, et kaine mõistus võidab. Valimisliit Otepää Kodanik ei teinud algusest peale minuga koostööd.»

Vallavanem Kuldar Veere ütles, et annab kommentaare pärast volikogu istungit. «Saab näha, kas istung üldse toimub. Võimalik, et jääb kvoorumi puudumise tõttu üldse ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles