Tulekul Kagu-Eesti esimene dokfilmide festival

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kinomaja
Tõrva kinomaja Foto: Arnold Looga

Tõrva oodatakse 17.–19. oktoobril kõiki dokumentaalfilmidest huvituvaid inimesi, kes soovivad osa saada vaatenurkadest, mida Tõrva Dokfest 2014 kolme põneva päeva jooksul pakub, andis teada MTÜ Rabarebased esindus.

Festivali eesmärk on tõsta dokumentaalfilmide vaadatavust ja suurendada arutelu ühiskondlikel teemadel. Oodatud on suuremad ja väiksemad filmisõbrad, sest linateoste hulgast võib leida nii multikaid kui tõsielulisi ja šokeerivaid filme. Lisaks filmide vaatamisele on võimalik külastada näitust «Minu esimene dokfilm», osaleda töötubades, kus saab teha tutvust foorumteatriga ja ise šokolaadi valmistada.

Erinäolisi linateoseid saab nautida muinsuskaitse all olevas stalinistlikus kinomajas, mis asub Tõrva kesklinnas. Kolme päeva jooksul on seal võimalus osa saada ka filmijärgsetest aruteludest, kuhu kaasatud oma ala spetsialistid, kes avavad külastajatega sõbralikus atmosfääris diskussiooni.

Tõrva Dokfesti meeskonna missioon on luua linnas uus traditsioon. «Soovime anda värvi kohalikule kultuurielule ja näidata, et kõige põnevamad festivalid ei pea ilmtingimata aset leidma suurlinnas. Praegu pole Kagu-Eestis ühtegi dokumentaalfilmifestivali ning Tõrva kinomaja on valmis seda tühimikku täitma ja inimesi igast ilmakaarest soojalt vastu võtma,» sõnas peakorraldaja Liisa Nurmela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles