Võimukempluste tõttu jäid lapsed koolivaheajal supita

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vald tahtis suppi jagada 30 lapsele. Kahe suvekuu jooksul oleks see maksma läinud 500 eurot.
Vald tahtis suppi jagada 30 lapsele. Kahe suvekuu jooksul oleks see maksma läinud 500 eurot. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaesemate perede lastele tahtis Otepää vald sel aastal pakkuda suvesuppi, kuid see ei läinud nii, nagu plaaniti.

Koolivaheajal saanuks lapsed suppi süüa kolm korda nädalas. Sotsiaalteenistus leidis vallast 30 last, kellele tasuta lisaports oleks marjaks ära kulunud.

«Mitte kedagi poleks me muidugi ära ajanud. Kui lapsel oleks kaasas olnud ema-isa või sõber – kõik oleks söönuks saanud,» kinnitas abivallavanem Margit Prede. «Kui projekti lõppedes oleks kas või üks laps suppi söönud, oleks projekt õnnestunud.»

Söögi ja ühekordsete nõude eest tulnuks vallal maksta 500 eurot, millest Prede sõnul täiesti piisanuks. Seda just tänu vabatahtlikele. Maaperedele supi jagamisele oleks appi tulnud vabatahtlikud, nende seas sotsiaalosakonna töötajad. «Nendele, kes elavad maal või kes poleks meie juurde tulla saanud, viinuksime supi koju.»

Siis aga tekkis järsku üks «aga», mis Prede plaani nurjas. «Kui volikogu pidi lisaeelarve vastu võtma, tuli samal ajal sisse umbusaldusavaldus vallavanemale (Kuldar Veerele – M. V.) ja vallavalitsusele. Vallavalitsus võttis lisaeelarve tagasi, sest ei ole võimalik seda vastu võtta, kui selle on koostanud umbusaldatud vallavalitsus,» rääkis Prede.

Kuna lisaeelarvet vastu ei võetud, jäid tema sõnutsi «veel mitmed toredad asjad tegemata või lükkusid edasi». «Spordivõistluste toetused saab välja maksta alles pärast selle vastuvõtmist, raha ei saanud lipumuuseum. Plaanisime sügisest pakkuda tasuta lõunat ka gümnaasiumis, uuendada Otepää lasteaia mänguväljakuid ... » loetles ta.

Prede teada on Tartus ja Tallinnas supi jagamine vajalik, selle vastu tuntakse huvi. Juhul, kui seekord oleks õnnestunud ka Otepää lapsed suppi sööma tuua, oleks seda ka järgmisel aastal tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles