Maakondade piiril lõõmanud tulekahjule pandi piir

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad täna sündmuskohal.
Päästjad täna sündmuskohal. Foto: Päästeamet

Pühapäeval Võrumaal Antsla vallas Anne külas süttinud metsatulekahjus põles 3,3 hektarit metsa. Veel tänagi tegelesid päästjad pinnasest tulekollete kustutamisega.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik kinnitas, et kuigi põleng oli väga lähedal kahe maakonna piirile, Valgamaad põleng siiski ei ohusta. «Põlenguala pole algsest kohast kaugemale levinud.»

Täna toimetasid põlengualal Valga, Võru, Otepää ja Antsla riiklike komandode päästjad, Karula ja Sangaste vabatahtlikud ning Lõuna-Eesti reservpäästerühm. «Rühm koondab vabatahtlikke kogu Lõuna-Eesti kuuest maakonnast, et koordineerida nende väljaõpet ning kaasamist suuremahulistele päästetöödele,» selgitas Kiik.

Täna tähendas see, et päästjad jälgisid metsaalust ja kui neile kuskil suits silma hakkas, siis segati kogu pinnas veejoaga läbi. «Praegu hakatakse juba asju kokku panema, aga seiret jätkatakse,» sõnab Kiik. Täna õhtul kella kaheksa paiku kontrollivad põlenguala üle Karula vabatahtlikud ja Antsla komando mehed. Kontrolli korratakse ka homme hommikul.

«Metsaalune on ülikuiv ja kui kuhugi ka väike säde jääb, võib areneb sellest tasapisi jälle tulekahju,» hoiatas Kiik tuleohu eest metsades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles