Poid hoiavad ära ootamatu sattumise naaberriiki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum peab veetee märgistust hädavajalikuks.
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum peab veetee märgistust hädavajalikuks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mustjõgi ja Koiva on imekaunid jõed, mis pakuvad suurt huvi kanuumatkajatele. Koiva ehk Gauja on populaarne jõetee ka lätlaste hulgas. Nüüdseks on vette paigaldatud erksavärvilised poid, kus kirjas asukoha nimi, et matkasellid soovitud randumispaigast mööda ei aerutaks.

Taheva vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul tekkis idee veetee märgistada juba mitu aastat tagasi vallavalitsuse ja turismiettevõtjate ning kohalike mittetulundusühenduste esindajate ühisel nõupidamisel. «Ei ole  sugugi haruldased juhtumid, kui matkajad õigest randumispaigast kogemata mööda sõidavad ning nõnda end peagi Lätistki leida võivad,» nentis vallavanem.

Kuna takistused asjaajamisel ei lasknud varem mõtet ellu viia, tegigi Rogenbaumi sõnul aeg oma töö ning esialgu plaanitud siltidest-viitadest arenes välja idee paigaldada jõele hoopiski asukohale viitavad poid, mida annab talveks ja suurteks üleujutusteks teisaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles