Minister käis kurepoega aidanud poisil külas

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna käis nelja-aastast Gerd Mathiast, kes elab Helme vallas Jõgeveste külas, kurepoja päästmise eest tänamas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Ta andis poisile üle tänukirja ja linnulauluraamatu, peale selle võib Gerd Mathias kogu elu tasuta loodusmuuseumis käia.

«Sellist tegu, kus laps oleks kaitsealuse looma või linnu ära päästnud, ei tule varasemast meelde,» ütles Pentus-Rosimannus. «Kui väiksest peale nii tähelepanelik olla, siis on ka hiljem suurem tõenäosus, et täiskasvanuna osatakse samamoodi tähele panna. Siin tuleb samuti ema ja isa kiita.»

Läinud kolmapäeval rippus Gerd Mathiase kodu kõrval oleva elektriposti otsas toonekurg, kelle jalg oli kinni jäänud sinise heinapallinööri külge. Abi ootas lind ilmselt paar tundi, enne kui Gerd Mathiase pere koju jõudis. Alguses kutsus pereisa kohale Eesti Energia, sest näis, et toonekurg on hukkunud.

Võib-olla olekski toonekurepoeg teise ilma läinud, kui lähedal asuva talu perepoeg Gerd Mathias ei oleks õnnetut lindu jälginud.

«Poeg vaatas teda aknast: »Emme, ta liigutab!« ja mu mees helistas päästeteenistusele,» meenutas poisi ema Katre Kattai. «Saime aru, et ta ripub nööri küljes – elektriliinidesse polnud ta läinud. Ilmselt olid toonekured nööri oma pessa viinud.»

Samal pesal on toonekurepaar peatunud ja poegi kasvatanud umbes 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles