Ilm pakub ekstreemsusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Kunnar Rüsülainen

Neljapäeval, 31. juulil liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogude ja äikesega Eesti kohale. Äikesevihmad laienevad õhtu poole mandrile. Äikesepilvealused tuulepuhangud ja vihmavalingud võivad tugevad olla.

Sajuhulk võib ulatuda mandri läänepoolses osas (orienteeruvalt Rakvere-Viljandi jooneni) üle 20 mm, Ida-Eestisse jõuab intensiivsem äikesevihm pärast kella 18. Tuul puhub valdavalt kagust ja lõunast ning tugevneb puhanguti 12, rannikul 15 m/s, saartest alates pöördub läände. Sooja on 24..29, ida pool veel üle 30°C. Lääne-Eestis langeb õhtuks õhutemperatuur 20..23°C-ni.

Valga maakonnas kerkivad õhutemperatuuri maksimumid ilmateenistuse ennustuse kohaselt kuni 33 kraadini. Maakonna metsades on mitmel pool suur tuleoht. Täna pärastlõunal on mitmel pool maakonnas oodata äikest, millega võivad kaasneda kohati tugevad sajuhood, rahe ja tuuleiilid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles