Auto ehitamist ei saa alustada velgedest

Jüri Jaanson
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Erakogu

«Nii nagu me ei sea kahtluse alla, et erinevates eluvaldkondades kasutatavad eriotstarbelised sõidukid teevad inimese elu kergemaks, nii olen veendunud, et töövõimereformi eesmärgid on õiged ning reform on kasuks nii neile, keda see otseselt puudutab, kui ka ühiskonnale tervikuna.»

Tööhõivereformi on juba jõutud nimetada kõige olulisemaks sotsiaalvaldkonna reformiks sellel aastatuhandel Eestis. Oleme liikumas ajast, mil keskenduti inimeste töövõimetuse määramisele, aega, mil iga tööturul osalemiseks täiendavalt abi vajavat inimest on võimalik toetada ning julgustada ka tööandjaid osalise töövõimega inimestele töökohti looma.

Reform on kaasa toonud hulganisti kirgi. Kõik, mida hästi ei teata, äratab ju võõristust. Sotsiaalministeeriumis on seatud eesmärk muuta mõtteviisi ning hinnata inimese töövõimet, mitte -võimetust, ning leida talle sobiv töö.  See eesmärk aga vajab selgitamist seni, kuni kõik, keda reform puudutab, sellest ühteviisi aru saavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles