Koondis avas võiduarve

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis sai tunda võidurõõmu.
Eesti koondis sai tunda võidurõõmu. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti kuni 20aastaste noormeeste käsipallikoondis avas Austrias toimuval EMi finaalturniiril võiduarve, kui sai 3. vahegrupi avamängus Makedooniast jagu 26 : 19. Mängu alguses koguni 5 : 1 juhtima pääsenud Eesti võitis juba poolaja 14 : 9.

Eesti koondise parimaks mängijaks valiti Karl Roosna.

«Meie vaim oli täna vastastest tugevam. Tegime alguses vahe sisse ja platsi kõrval ei tekkinudki tunnet, et nad võiks meile ohtlikuks saada. Nende väravad tulid tihti pigem meie enda vigade arvelt,» rääkis peatreener Rein Suvi.

«Seekord suutsime makedoonlased ka tempoga üle mängida. Kiirrünnakutest tuli meeldivalt palju väravaid. Kui mängudes Taani ja Serbiaga sai palju vahetatud, siis siin oli vahetuste osakaal väiksem, aga mehed pidasid hästi vastu,» lisas peatreener

«Kaitse seekord pidas. Nägime juba kvalifikatsiooniturniiril Türgi vastu mängides, et Lõuna-Euroopa meeskondade vastu hästi mängides on võimalik neil tuju ära võtta,» kommenteeris Eesti koondise kapten Alvar Tint. «Pikk turniir on juba selja taga, aga selline võit lisab kindlasti energiat edasi võidelda ja ka Norra vastu hästi mängida.»

Kolmest koondisse kuuluvast Valga Kävali mängumehest sai käe valgeks vaid Andris Celminš, kes viskas kolm väravat. Meie poolelt oli kõige edukam väravakütt Robert Lõpp kuue tabamusega.

Vahegrupi tabeliseis: 1. Šveits 2 (1 mängust), 2. Norra 2 (1), 3. Eesti 2 (2), 4. Makedoonia 0 (2)

Alagrupiturniiril võiduta jäänud Eesti U-20 vanuseklassi käsipallikoondis mängib 3. vahegrupis kohtadele 9.–16. Norra ja Šveits võtsid alagrupiturniiril vahegruppi kaasa võidu, Eesti ja Makedoonia alustasid vahegrupifaasi kaotusega.

Grupi kaks paremat mängivad reedel ja laupäeval kohtadele 9.–12., kaks viimast asuvad 4. vahegrupi kahe nõrgemaga selgitama 13.–16. koha omanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles