Ettevõte alustas katkuennetusega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodusead
Kodusead Foto: Dmitri Kotjuh

Seoses sigade Aafrika katku jõudmisega Eesti piiride vahetusse lähedusse on Scandagra Eesti AS alustanud kõikide söötade kuumtöötlemisega ja territooriumile sissesõitvate autode desinfitseerimisega.

«Kuna viirus hävib söödas ainult kuumtöötlemisel, siis alates 29. juulist läbib kogu Scandagra Eesti toodetav loomasööt kuumtöötluse 75–80 kraadi juures, millega kaasnevad lisakulud katab Scandagra Eesti,» kinnitas tootmisdirektor Rivo Pent.

Probleemide ennetamiseks soovitatakse tungivalt kõigil loomakasvatajatel kasutada ainult kuumtöödeldud ja granuleeritud sööta. Eestis on võimalik kuumtöödeldud sööta toota ainult granuleerimise teel.

21. juulist desinfitseeritakse kõik Scandagra Eesti Viljandi tehasesse saabuvad söödaautod ja alates 30. juulist kõik tehase territooriumile sisenevad autod, sealhulgas sõidu- ja viljaautod, mis tähendab ettevõttele plaaniväliseid investeeringuid ja kulusid. Siinkohal palub firma koostööpartnerite mõistvat suhtumist, kuna desinfitseerimine nõuab lisaaega.

«Samuti pöörame tähelepanu, et teravilja varumise periood on alanud ja on oluline teada farmi sisse toodavate toorainete ja vilja päritolu ning autode marsruute, et vältida viiruse levikut transpordivahendi rataste või toormega,» rõhutas Scandagra Eesti teravilja tootejuht Marge Pähkel.

Leedus ja Lätis on juba avastatud sigade Aafrika katk ja olukord mainitud naaberriikides on väga tõsine, mistõttu firma on ajutiselt lõpetanud toorainete tarned Leedust ja Lätist.

Olles suurim söödatootja Eestis, suhtub Scandagra Eesti AS enda sõnul väga tõsiselt katku leviku tõkestamisse ja on valmis abistama farmereid oma teadmiste ja soovitustega. 

Scandagra Eesti AS on Eestis suuruselt teine põllumajandustarvikute ja -teenuste pakkuja ning suurim söödatootja Eestis, kellele kuulub ka Eesti suurim põllumajandus- ja aiandustarvikute kaupluste kett. Valgas tegutseb Scandagrale kuuluv GreenGrow kauplus Selveri kaubanduskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles