Päästjad kustutasid suure prügihunniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul on näha pinnasega kaetud tulease ja selle kõrval värvitud põrandapapi tükid, mida menetlusaluse isiku sõnul põhiliselt põletati.
Vasakul on näha pinnasega kaetud tulease ja selle kõrval värvitud põrandapapi tükid, mida menetlusaluse isiku sõnul põhiliselt põletati. Foto: Keskkonnainspektsioon

Esmaspäeval, 28. juulil kella 18.36 ajal saabus päästeameti häirekeskusele teade, et Valgamaal Helme vallas Patküla külas põletatakse suures hunnikus (6x10 m) prügi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles Valgamaalasele, et tulekahju kustutasid Tõrva komando päästjad kella 19.09ks. Ükski hoone tema kinnitusel põlengu tõttu ohtu ei sattunud.

"Meie andmetel põletas kodanik oma talu maadelt kogutud prügi. Tema andmed fikseeriti ning keskkonnainspektsiooni teavitas juhtumist seekord politsei, kes samuti kohal käis," lisas Kiik.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul kinnitas Valgamaalasele, et selle juhtumiga seoses on Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo alustanud väärteomenetluse.

Tema sõnul oli tegu ehitus-lammutusjäätmete põletamisega. "Prügipõletaja isik on teada ja ta on ka üle kuulatud," ütles Tuul. Menetlusalune tunnistas tema sõnul keskkonnainspektsioonile, et põhiliselt põles ta värvitud põrandapapi tükke.

"Politsei sõnul oli lõkkes veel muid jäätmeid, sealhulgas eterniiditükke, samuti vana pliit," lisas Tuul.

Nõunik ütles, et jäätmeseaduse järgi on jäätmehooldusnõuete rikkumise eest võimalik karistada süüdlast rahatrahviga kuni 300 trahviühikut. Üks trahviühik on neli eurot. "Kuna juhtumi menetlus käib, on konkreetsest trahvisummast veel vara rääkida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles