Ettevõtteid külastavad libainspektorid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus. Foto on illustratiivne
Ehitus. Foto on illustratiivne Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu politsei hoiatab inimesi kelmide eest, kes külastavad ettevõtteid ja esitlevad end tööinspektsiooni inspektoritena.

Möödunud nädalal laekus tööinspektsioonile mitu teadet selle kohta, et Tartus on end tööinspektoritena esitlenud kelmid külastanud kahe päeva jooksul mitut Tartu ehitusettevõtet. Ettevõtte territooriumile libainspektoritena saabunud kelmid on peatanud sealse töö sooviga kontrollida töötingimustest kinni pidamist. Väidetavate puuduste korral on end inspektoriteks nimetanud kelmid ähvardanud ettevõtet kuni 800eurose rahatrahviga.

Politseile teadaolevalt ei ole seni keegi kelmide ohvriks langenud.

Korrakaitsjad tuletavad meelde, et kui ettevõtte territooriumile saabub tööinspektsiooni tööinspektor sooviga midagi konkreetset kontrollida, on ta kohustatud teile küsimise peale oma töötõendit näitama.

Kui isik aga töötõendi näitamisest keeldub, tuleks asjaolude selgitamiseks helistada tööinspektsiooni üldnumbrile 626 9400 ning küsida, kas sellise nime all ennast esitlev inimene on tööinspektor või mitte. Kui saadakse inspektsioonist eitav vastus, tuleks kohe helistada politsei lühinumbril 110.

Kõigil, kellel on olnud kokkupuuteid antud skeemiga, palutakse kindlasti ühendust võtta politseiga, kuna eri sündmuskohtadelt saadud info aitab korrakaitsjatel võimalikele kelmidele kiiremini jälile saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles