Teekond Krimmi – müüdid ja tegelikkus

, reisihuviline Sangastest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim viis merd nautida, kuid samas ka trenni teha, on rentida veesõiduk. Tunnine sõit maksab umbes 10 eurot. Pildil naudivad sõitu loo autor ja tema lapsed.
Parim viis merd nautida, kuid samas ka trenni teha, on rentida veesõiduk. Tunnine sõit maksab umbes 10 eurot. Pildil naudivad sõitu loo autor ja tema lapsed. Foto: Erakogu

«Krimmi, kas ei karda?» imestas Eesti piirivalvur Luhamaal, kui vastasin tema küsimusele meie reisi sihtkoha kohta. Vähem imestunud polnud ka ametnikud Vene kontrollpunktis: «Seal käib ju sõda!» «Kuulsin, et sõitsite sõjakoldesse. Hullud!» saabus sõnum ühelt tuttavalt mu mobiiltelefoni kohe, kui kohal olime.

Sarnast reaktsiooni kohtasime enne ärasõitu palju, enamasti üritasid sugulased-tuttavad meid ümber veenda, et nii rahutusse piirkonda ei ole tark lastega sõita, pealegi veel läbi Venemaa.

Autosõit läbi Venemaa Krimmi on igale perele täiesti jõukohane. Reisisime viiekesi, väiksem reisiline oli kolmeaastane. Lisakulu on Vene viisa, ilma selleta sinnamaale ei lasta. See-eest kulub autokütusele ligi kaks korda vähem, kütusehind on umbes 70 senti liiter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles