Lihatööstus parandas nii käivet kui kasumlikkust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Eesti AS juhatuse esimees Olle Horm tõdes, et olukord saab ainult paremaks minna.
Atria Eesti AS juhatuse esimees Olle Horm tõdes, et olukord saab ainult paremaks minna. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valgaski lihatööstust omava ettevõtte Atria Baltic müügikäive oli käesoleva aasta esimesel poolaastal 17 miljonit eurot, mis on 2,4% enam kui mullu samal ajal. Ettevõtte esimese poolaasta kasum erakorralise kuluta (EBIT) oli 100 000 eurot. See on poole miljoni euro võrra parem tulemus kui möödunud aastal samal ajal.

Firma müüs esimesel poolaastal Leedus Vilniuses asunud tehase kinnistu, mille müügist sai ettevõte 400 000 eurot erakorralist kahjumit. Koos sellega oli firma esimese poolaasta kahjum 300 000 eurot.

Atria Groupi käive kasvas esimesel poolaastal 698,4 miljoni euroni võrreldes möödunud aasta sama perioodi 692 miljoni krooniga.

«Atria Balticu käibekasv ning kasumlikkuse paranemine on õiges trendis,» ütles Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. «Suurte ettevõtete ning neis toimuvate protsesside suunamine nõuab aega ja pingutust – kõik ei

juhtu kohe. Oleme viimase paari aastaga saavutanud palju nii tootearenduse kui müügi vallas. Meie kaubamärkide tuntus on kasvanud ning oleme suutnud sihtmärki tabada mitme uue tootega, mille tarbijad on hästi vastu võtnud.»

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 400 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga lihatööstuse. 2008.

aastal saadi ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstus omanikuks. 2009. aastal ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS.

Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks & Moorits, Wõro ja VK. Atria Eesti AS kuulub Soome

börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,411 miljardit eurot ja ärikasum 19,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles