Omavolilised sissetungid Valgamaal sagenesid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavoliline sissetung. Foto on illustratiivne.
Omavoliline sissetung. Foto on illustratiivne. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Justiitsministeeriumi koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel püsis kuritegevus selle aasta esimesel kuuel kuul Eestis samal tasemel kui eelmiselgi aastal. Jaanuarist juunini registreeriti 19 144 kuritegu, mis on ühe protsendi võrra vähem kui eelmisel aastal sama ajaga.

Valgamaal registreeriti käesoleva aasta kuue kuu jooksul 352 kuritegu, neist Valgas 203. 2013. aasta kuue kuu jooksul registreeriti vastavalt 333 kuritegu, neist 164 maakonnakeskuses. Seega oli maakonnas esimesel poolaastal kuritegusid ametlikel andmetel mullusest 5,7% enam.

Kõige enam registreeriti nii maakonnas kui riigis tervikuna kuriteoliikidest kuue kuu jooksul vargusi. Neid pandi justiitsministeeriumi andmetel toime 8011, mis on protsendi võrra rohkem kui 2013. aasta esimesel poolaastal. Valgamaal oli neid 112, millest 64 pandi toime Valgas. 2013. aasta samal perioodil registreeriti Valgamaal 120 vargust. Seega on nende hulk 6,7% võrra langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles