Rahutõrvik läbib laupäeval Valgamaad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvikujooks jõudis 2006. aastal ka Lilli piiripunkti ehk Valgamaale üsna lähedale.
Tõrvikujooks jõudis 2006. aastal ka Lilli piiripunkti ehk Valgamaale üsna lähedale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomest jõudis Eesti pinnale tõrvik, mis 21. veebruarist mööda Euroopat rännanud. Laupäeva hommikul Valga maakonna piiri ületavad tõrvikuga jooksjad ootavad end tervitama kohalikke, kes nendega lühikese maa kaasa jookseksid.

Ajaks, kui rahutuli Valgamaa piiresse saabub, on jooksjatel kuue kuuga läbitud juba mitme tuhande kilomeetrine marsruut mööda Lõuna- ja Kesk-Euroopat. Distantsi kogupikkus on 24 000 kilomeetrit ning jooksjad finišeeruvad 7. oktoobril Serboa pealinnas Belgradis.

Tegu on ülemaailmse rahujooksuga, mis sümboliseerib inimkonna püüdlust rahumeelsema maailma poole. 1987. aastal esmakordselt toimunud rahujooks jõuab Eestimaa pinnale juba 12. korda. Ka varasematel aastatel on Valgamaad väisatud, kuid projekti Eesti poolne koordinaator Tiina Varol kinnitas, et mitmesse kohta jõutakse tänavu esmakordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles