Politsei hoiatab valgamaalasi kelmide eest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid ületavad inimestelt raha välja petta telefoni teel.
Kelmid ületavad inimestelt raha välja petta telefoni teel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 23. juuli pärastlõunal on lühikese aja jooksul politseile saabunud mitu teadet, et vene keelt kõnelevad isikud helistavad aktiivselt eakatele samuti vene keelt kõnelevatele valgamaalastele, räägivad nende väidetavasti liiklusõnnetuse põhjustanud lähedasest ja pakuvad võimalust raha eest vältida probleeme politseiga.

Politsei hoiatab, et tegu on petuskeemiga ning palub kõigil, kellele tehakse taolise iseloomuga kõnesid, teatada nendest kohe politsei hädaabinumbril 110. Võimalusel tuleks üles märkida telefoninumber, kust kõne tehakse ning kindlasti vältida igasuguse raha üle andmist.

Ühtlasi palub politsei hoiatada kõikidel selliste kelmide tegutsemisvõtetest ka oma eakamaid sugulasi ja tuttavaid, vältimaks kuriteoohvriks sattumist.

Praeguseks on politseile väga lühikese aja vältel teatatud juba kahest sarnasest juhtumist Valgamaal, nendel juhtudel keegi pettuse ohvriks ei langenud, vaid teavitas kahtlasest telefonikõnest politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles