Kohus mõistis hašišivedaja vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid. Foto on illustratiivne.
Narkootikumid. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Viru maakohus mõistis möödunud nädalal 11 aastaks vangi mehe, kes vedas Lätist Eestisse üle saja kilo hašišit.

Viru maakohus tunnistas reedel 40aastase Nikolai Šmeljovi süüdi narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises grupi poolt ja isikute grupi poolt narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus sisseveos Lätist Eestisse ning mõistis talle karistuseks 11 aastat vangistust, teatas maakohtu pressiesindaja.

Menetluskulude katteks peab Šmeljov tasuma üle 24 300 euro, ka otsustas kohus konfiskeerida tema sõiduauto BMW kui tahtliku süüteo toimepanemise vahendi.

Šmeljovi karistuse kandmise alguseks loetakse möödunud aasta 16. juuli.

Süüdistuse kohaselt sõitis Šmeljov 2013. aasta juulis sõiduautoga Eestist Hispaaniasse ning võttis uurimise käigus tuvastamata riigis tundmatult inimeselt vastu 107,52 kilo hašišit väärtusega umbes 750 000 eurot, peitis selle autosse ning sõitis Läti kaudu Eestisse.

16. juulil pidasid maksu- ja tolliameti töötajad Ida-Virumaal Kalmakülas kinni sõiduauto BMW, mille roolis oli Šmeljov. Valga kaudu Eestisse tulnud Šmeljovi autosse oli erinevatesse kohtadesse peidetud 107,52  kilo hašišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles