Tööõnnetuste hulk maakonnas kasvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal registreeritud tööõnnetuste kasvu on tööinspektsiooni andmetel märkimisväärselt suurendanud kaitseväe koosseisu kuuluvate kaitseväelaste Kevadtorm 2014 käigus saadud kergemad vigastused. Foto on illustratiivne.
Valgamaal registreeritud tööõnnetuste kasvu on tööinspektsiooni andmetel märkimisväärselt suurendanud kaitseväe koosseisu kuuluvate kaitseväelaste Kevadtorm 2014 käigus saadud kergemad vigastused. Foto on illustratiivne. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Tänavu esimesel poolaastal laekus tööinspektsioonile teave 2100 tööõnnetusest üle Eesti, millest 1688 lõppes kerge ning 402 raske tervisekahjustusega. Surmaga lõppes poole aasta jooksul 10 tööõnnetust.

Valgamaal juhtus inspektsioonile teadaolevalt 42 tööõnnetust, neist 17 esimeses ning 25 teises kvartalis.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on õnnetuste arv Eestis jäänud sisuliselt samaks. Mullu oli neid esimesel poolaastal 2017. Valgamaa näitaja on aga aastaga oluliselt suurenenud. Mullu esimeses kvartalis registreeris inspektsioon maakonnas 26 tööõnnetust – täpselt sama palju oli neid ka 2012. aastal samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles