Pedeli supelrannas lehvib punane lipp

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli jõe ääres lehvib punane lipp.
Pedeli jõe ääres lehvib punane lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba paar päeva on rannakülastajaid Valgas Pedeli ranna lipumastis tervitanud punane lipp, sest juuli keskpaigas rannast võetud proovid näitavad, et soole enterokokkide hulk jõevees ületab normi piire.

Valga piirkonna keskkonnakeskuse juhataja Riho Karu täpsustas, et normi ületas 14. juuli proov. Mais ja juunis olid näidud korras. Kui riiklikult kehtestatud soole enterokokkide piirmäär siseveekogudes on 100 ühikut, siis Pedeli rannas mõõdeti bakterite määraks 119. Karu sõnutsi võeti eile, 21. juulil kordusproov, mille tulemused peaksid selguma homme või ülehomme.

Terviseamet võtab Pedelis proove kolmest kohast: Pärna tänava silla juurest, surnuaia kõrvalt ning rannast. Kui rannas polnud kolibakteritega probleeme ning lubatud normist jäid mõõtmistulemused ligi poole võrra väiksemaks, siis teistes mõõtmispunktides ületas ka kolibakterite hulk piirmäära. «Piirmäär on 1000 ühikut, kuid surnuaia juures oli see 1100 ja Pärna tänava silla kõrval suisa 1490,» jagas Karu mõõtmistulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles