Tiigi lähedus aitas suurpõlengut ohjata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng.Foto on illustratiivne.
Metsapõleng.Foto on illustratiivne. Foto: Priit Simson.

Eile, 21. juulil kell 19.24 saabus päästeameti häirekeskusele teade tulekahjust Valgamaal Õru vallas Mustumetsa külas, kus põles metsanoorendik 1,5 hektari ulatuses. Elumaju päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitusel põlengukoha läheduses polnud.

Põleng saadi Õru vallavanema Agu Kabritsa andmetel kontrolli alla kella 21 paiku, kustutamine lõpetati öösel kella 2.40 ajal. Päästeameti kinnitusel kontrolliti täna hommikul ala uuesti üle, et teha vajadusel järelkustutust. Veidi enne keskpäeva kinnitas päästeameti pressiesindaja Valgamaalasele, et uusi tulekoldeid avastatud pole ning päästjaid hetkel kohapeal ei viibi.

Sündmuskohal tegelesid kustutustöödega Elva, Otepää, Tõrva ja Valga päästjad ning Sangaste ja Rõngu vabatahtlikud päästjad. Seega võib öelda, et kaasatud oli pea kogu maakonna päästevõimekus ning lisaks andsid olulise panuse Tartumaa kutselised ning vabatahtlikud päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles