Hukkunud noormehel oli turvavöö kinnitamata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Jaanikese külas
Liiklusõnnetus Jaanikese külas Foto: Politsei

Täna varahommikul Tõlliste vallas teelt väljasõitnud sõiduautos hukkus kaasreisijana sõidukis viibinud 21aastane mees.

Täna, 22. juuli varahommikul kella 3.45 ajal juhtus Valgamaal Tõlliste vallas raske liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas Valgast Tartu poole liikunud sõidukit Audi A8 juhtinud 26aastane mees sirgel teelõigul oma masina üle juhitavuse ja sõitis paremale poole teepervele, kus põrkas vastu metallist teepiiret. Kokkupõrke tagajärjel rullus sõiduk mitmeid kordi üle katuse ning peatus alles teekraavis. Avariisse sattunud sõiduautos viibis viis noort meest.

Politsei selgitas, et sõiduauto roolis oli 26aastane alkoholi tarvitanud Raiko, kellega ühes autos reisisid veel 27aastane Mario, 23aastane Andre, 23aastane Mart ja 21aastane Timo. Politsei kinnitusel olid sõidukis turvavööga kinnitatud vaid juht ja kõrvalistmel reisinud Mario. Tagaistmel viibinud mehed olid kõik turvavööga nõuetekohaselt kinnitamata.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus katusele rullunud sõiduautos taga keskel istunud ning turvavööga kinnitamata olnud 21aastane Timo, kes sõiduki rullumisel osaliselt masina katuseluugist välja paiskunud oli. Teised sõidukis viibinud noormehed õnnetuses vigastada ei saanud ning meedikute abi ei vajanud.

Politsei kinnitusel oli lisaks joobes juhile ka kaks sõidukis viibinud kaasreisijatest alkoholi tarvitanud, vaid üks tagaistmel viibinud noormeestest oli kaine. Hukkunud mehe võimalik joove tuvastatakse ekspertiisi käigus.

Sündmuskohal tegutsenud politseinike sõnul omas autot juhtinud mees juhtimisõigust. Lisaks joobes juhile omas juhtimisõigust ka autos ainsana kainena viibinud Mart, kuid mingil seletamatult põhjusel tema roolis ei olnud.

Politseinike kinnitusel olid ka Audi rehvid ülemäära kulunud ega vastanud kehtestatud nõuetele.

Valga patrullteenistuse vanemliiklusametnik Kaimar Karm ütles, et kuigi selle juhtumi täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, jääb praegu siiski arusaamatuks, miks sõidutas noorteseltskonda just joobes juht, kuigi sõiduautos viibis ka täiesti kaine ja juhtimisõigust omav noormees.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles