Pühajärvel algab nädal täis pasunahelisid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal osaleb puhkpillipäevadel neli kodumaist ja üks välismaine orkester.
Sel aastal osaleb puhkpillipäevadel neli kodumaist ja üks välismaine orkester. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Juba täna hakkavad tuure koguma 17. Pühajärve puhkpillipäevad, mis kulmineeruvad nädalavahetusel kahe kirikukontserdiga. Peakorraldaja Arno Anton lubab, et sündmus säilitab ka sel aastal oma isikupära.

Reedesele avamisele eelneb kaks soojenduskontserti: täna hommikul esineb Pühajärve-Rõngu puhkpilliorkester Rõngu turul ning neljapäeva õhtul astub sama kollektiiv lavale Hellenurme mõisa pargis. «Need on väiksemat laadi esinemised – suurema seltskonnaga mängime reedel,» soovitas Anton kõigil huvilistel nädalavahetuseks kohale tulla.

Reedel leiavad kõik kontserdid aset Pühajärvel. Avamine ja õhtune ansambli Estonia-Brass etteaste on Pühajärve põhikooli aulas, ainsa väliskollektiivina puhkpillipäevadel osalev Smiltene orkester aga esineb õhtul Pühajärve puhkekodu pargis. Kõige professionaalsem on Antoni sõnutsi Estonia-Brass, mis koosneb ERSO ja rahvusooperi Estonia pillimeestest. «Neil peaks olema üsna lõbus kava. Lubasid Austria rahvarõivastes esineda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles