Rukkipäev algab hobuparkla avamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval, Sangaste rukki päeval astub rahva ette kohalik regilauluansambel Koidu Tähed, kes esitleb oma hiljuti valminud plaati. Esmaettekandele tuleb ka ansambli juhendaja Koidu Ahki spetsiaalselt sellele üritusele kirjutatud  rukkilõikusmängu võrumurdeline versioon «Kaara põimmine».
Pühapäeval, Sangaste rukki päeval astub rahva ette kohalik regilauluansambel Koidu Tähed, kes esitleb oma hiljuti valminud plaati. Esmaettekandele tuleb ka ansambli juhendaja Koidu Ahki spetsiaalselt sellele üritusele kirjutatud rukkilõikusmängu võrumurdeline versioon «Kaara põimmine». Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäevasel rukkipäeval Sangastes Rukki Maja õuel saab nautida nii laadamelu kui osaleda õpitubades. Kohale on lubanud tulla kuningaski.

Korraldaja, Rukki Maja turundusjuhi Oliver Loode sõnul on tänavuse, arvult kaheksanda, rukkipäeva algus eriline – südapäeval avatakse hobuparkla. «Juba iidsetel aegadel pandi kõrtside-trahterite juurde hobused lasipuu külge ootele ja nüüd ongi meil kavas keskkonnasõbralikkusest lähtudes vana tava taaselustada.»

Elektriautode laadimisplatsi kõrvale on paigaldatud lasipuu. «Kuna vallas kasvatatakse hobuseid mitmes talus, on lasipuul lisaks sümboolsusele ka praktiline eesmärk. Ehk jõuab nii mõnigi ettevõtja oma hobuvankriga ka Rukki Maja parklasse,» sõnas Loode.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles