Välismaalastele määratud liiklustrahvidest jääb pool maksmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige efektiivsem on püüda trahvide vältijaid otse piiril.
Kõige efektiivsem on püüda trahvide vältijaid otse piiril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Välisriigi kodanikud, kes on Eesti teedel trahvi saanud, jätavad pea pooltel juhtudel trahvid lihtsalt tasumata, trahvide hilisem sissenõudmine on aga osutunud tihtipeale liiga töömahukaks, et sellega üldse tegeleda.

Möödunud aastal trahviti Poola raskeveokeid 34 korral, millest tänavu märtsiks ei olnud tasutud ühtegi. Läti veokitele tehtud 122 trahvist oli makstud neljandik, ka pool Leedu veokitele määratud trahvidest oli märtsis veel maksmata. Tegemist oli enamasti sõidu- ja puhkeaja rikkumistega või veokite ülekaaluga.

Probleem trahvide tasumisega on siseministeeriumi hinnangul täiesti olemas ning puudutab ühtviisi sõidu- ja veoautodele määratud trahve. «Veoste statistika kajastab pilti üsna adekvaatselt. Võib öelda, et umbes pool Eestis määratud trahvidest on õnnestunud sisse nõuda,» möönis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Uku Särekanno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles