Valgamaa politsei tegevusega saab nüüd kursis olla Facebooki-lehe kaudu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseijaoskond
Politseijaoskond Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga, Tõrva ja Otepää konstaablijaoskonnad on loonud Facebookis leheküljed, kus jagatakse elanikele kasulikku teavet politseitööst ning nõuandeid igapäevase turvalisuse tagamiseks.

Valga piirkondliku politseitöö teenistuse vanema Robert Kõvaski sõnul vahendatakse konstaablijaoskondade Facebooki-lehtedel infot leitud asjadest, vajadusel hoiatatakse elanikke, teavitatakse politseikampaaniatest ja üritustest, tutvustatakse konstaableid ja tehakse muud ennetusalast teavitust.

«Saame oma maakonna inimestele kiirel ja mugaval moel infot anda ning postitused jõuavad lühikese aja vältel väga paljudeni,» sõnas Kõvask. «Samuti on sotsiaalmeedia soodne koht näitamaks, kui mitmekülgne on õigupoolest politseinike igapäevatöö,» lisas ta.

Politsei kolimine sotsiaalmeediasse on ennast korrakaitsjate jaoks korduvalt tõestanud. Näiteks tunnevad inimesed postitustes jagatud info abil varastatud asju ära ja saavad oma kraami tagasi.

Valga piirkonnapolitseinik Tarmo Tuulas kirjeldas aga juhtumit, kus kardetavalt uppunud inimene täitsa omal jalal ja üsna ehmununa jaoskonda tuli. Nimelt teatati ühel õhtul politseile, et järve äärest leiti mehe riided ja mõned isiklikud esemed, mis mõnda aega seal juba omanikku ootasid. Politsei kammis järve läbi, kaaludes võimalust, et keegi võib olla ujuma minnes hätta sattunud. Info leitud riiete kohta pandi ka Valga konstaablijaoskonna Facebooki-lehele.

Agarad sotsiaalmeedia kasutajad jagasid seda teadet lühikese aja jooksul üle paari tuhande korra ning see jõudis ka venekeelse kasutajaskonnani. Peagi jõudiski riiete omanik jaoskonda ning ütles, et oli paduvihma eest põgenedes riided järve äärde maha unustanud. Õnnelik ja kiire lõpp loole – keegi hädas ei olnud ja omanik sai ka riided tagasi.

Valgamaaga seotud kolmel Facebooki-lehel on praegu jälgijaid ligemale tuhatkond. Robert Kõvaski sõnul pöörduvad inimesed sotsiaalmeedia kaudu politsei poole julgemalt ja aktiivsemalt kui näiteks telefonitsi. «Politseile on elanike tagasiside väga oluline. Seega kutsume kõiki üles postitusi kommenteerima ning murede ja küsimustega meie poole pöörduma. Nii näeme paremini kitsaskohti, mida parandada,» sõnas Kõvask.

Kõik, kes soovivad kursis olla Valgamaa politseinike tegevusega sotsiaalmeedias, saavad lehekülgedega liituda järgnevatel aadressidel:

Valga konstaablijaoskond: www.fb.com/valgakonstaabel
Tõrva konstaablijaoskond: www.fb.com/torvakonstaabel
Otepää konstaablijaoskond: www.fb.com/otepaakonstaabel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles