Üha lähenev seakatk metssigade arvukust ei mõjuta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakaameraga Pikasilla lähistel tehtud foto seitsmeliikmelisest metsseaperest, kes on tulnud söödaplatsile toituma.
Metsakaameraga Pikasilla lähistel tehtud foto seitsmeliikmelisest metsseaperest, kes on tulnud söödaplatsile toituma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanipäeva paiku tuli teade, et sigadele üliohtlik Aafrika seakatk on jõudnud Eesti külje alla. Jahinduse spetsialist kinnitab, et paanikaks veel põhjust pole.

Kui seni oli seakatku leitud Venemaal, Valgevenes, Poolas ja Leedus, siis juuni lõpus tuvastati esimene haiguskolle ka Lätis. Eesti metssigade hulka see uudis esialgu veel ei mõjuta.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialist Margo Tannik kinnitas, et metssigade küttimist ärevad uudised naaberriigist hetkel ei suurenda. «Samuti ei ole plaanis rakendada teisi äärmuslikke meetmeid, sest viimased haiguskolded paiknevad meie lõunapiirist üsna kaugel. Haiguse kiire kulgemise tõttu on üsna ebatõenäoline, et Läti-Valgevene piiri lähistel nakatunud isendid siia jõuaksid,» põhjendas Tannik, miks paanikaks veel põhjust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles