Linnaelanik jäi invatranspordi otsimisel kimpu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Invatakso. Pilt on illustreeriv.
Invatakso. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase poole pöördus oma murega valgalane Ene Solom, kes ei saanud abi, kui otsis invatransporti oma haige isa viimiseks arsti juurde.

Leidmata kuskilt infot, kust ja mis tingimustel invatransporti saada, pöördus ta Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubeli poole.
 
«Küsisin Meeli Tuubeli käest invatakso kasutamisvõimaluste kohta Valgas. Kahjuks ei osanud ta mulle vastata ja ütles, et tingimused kasutamise osas on erinevad. Palus pöörduda Paju hooldekodusse, nemad pidavat sellega tegelema,» lausus Solom.
 
Et asjast selgust saada, pöördus Valgamaalane Meeli Tuubeli poole, kes ütles, et tema pakkus Ene Solomile võimalust saada vastav info tund aega hiljem. «Ma ei olnud sellel hetkel, kui mulle helistati, kabinetis. Kõikvõimalikke numbreid ja infot ma otsekohe ja peast ei teagi. Palusin inimesel kannatust varuda, et saan vastava info anda tunni aja pärast, kui olen oma kabinetis,» lisas Tuubel.
 
«Valga linnavalitsuse soov on, et iga invatranspordi kasutamine oleks eelnevalt sotsiaalabiametis kooskõlastatud. Kuna linn finantseerib kõiki sõite ja sõitjad maksavad väikese omaosalustasu, on tarvis tuvastada vajadus just invatranspordi järele, näiteks seda, kas on tegemist ratastoolis linnakodanikuga,» selgitas Tuubel.

«Seetõttu ootamegi, et invatranspordi teenuse ja tingimuste osas võetakse sotsiaalabiametiga vahetult ühendust. Vastava info lisame ka kodulehele.»
 
Invatransporti pakub Paju hooldekodu ning see käib kuue omavalitsuse – Valga, Karula, Hummuli, Tõlliste, Õru, Taheva – ning hooldekodu vahel kokkulepitud hindade alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles