Head teed sulle, Laatre ristimänd!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool tööd tehtud, pool veel ees. Peagi saab ristimänd asuda oma esimesele ja samas viimasele teekonnale.
Pool tööd tehtud, pool veel ees. Peagi saab ristimänd asuda oma esimesele ja samas viimasele teekonnale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile saadeti viimsele teekonnale Laatre ristimänd. Selle asukohta jääb meelde tuletama tahvel puud puudutava infoga.

Ettevalmistustööd puu mahavõtmiseks algasid juba mitu nädalat tagasi. Arborist Heiki Hanso sõnul tuli kogu protsess üksipulgi läbi mõelda. «Et tegu on väga vastutusrikka ülesandega, kulus planeerimisele palju aega. Kogu tegevusplaan sai mitu korda läbi arutatud, et ükski asi kahe silma vahele ei jääks. Meie firma Arbor­Est OÜ jaoks on see esimene sellelaadne töö. Minu arvates on tegu väga ülla teoga ja loodan, et puu ei ole meie peale pahane,» lausus Hanso.

Neljapäeval mässisid arboristid puu kilesse ja männi ümber ehitati ka puidust karkass, et langetamisel ristimänniga midagi ei juhtuks. Enne langetamist oli Hanso tõsine. «Närv on kõvasti sees. Omalt poolt oleme teinud kõik, et puu saaks turvaliselt maapinnale langetatud ja hiljem ka transpordivahendiga Tartusse toimetatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles